Snellere rapportage en analyse

T-Mobile Marketing kan veel meer data verwerken

Door het nieuwe Teradata-platform in het data warehouse kan T-Mobile biljoenen gegevens veel sneller analyseren en deze verwerken in rapportages die inzicht geven in klantgedrag.

SITUATIE

Het oude data warehouse van T-Mobile Nederland functioneerde traag en deed soms uren over de oplevering van gegevens. Dat frustreerde de gebruikers van de marketing afdeling en hinderde de business.

VRAAG

De afdeling Marketing kreeg de beschikking over steeds meer klantgegevens maar kon ze niet efficiënt analyseren. T-Mobile zocht een manier om deze toevloed aan data te benutten en te verwerken in heldere analyses en rapportages.

AANPAK

Migratie van Oracle naar Teradata. Logisch gevolg daarvan is de migratie van Business Objects naar Teradata. Het team van TopBI-professionals verzekerde een versnelde testfase, een vlotte acceptatie en een vlekkeloze migratie. Tijdens deze migratie zorgde het team voor 24/7 support, inclusief operationeel beheer en incidentoplossing. Parallel aan dit traject werkten analisten van TopBI aan lopende projecten en changes die de ongoing business waarborgden.

RESULTAAT

Afgeronde migratie van Oracle naar Teradata.

Impactanalyses van nieuwe producten en financiële ramingen van projecten zijn nu snel beschikbaar. Gebruikers ondervinden minimale hinder van migratie.

Soepel teamwork van medewerkers T-Mobile, andere leveranciers en TopBI.