Informatie bij supermarkt is meer ‘in control’

Na de implementatie van een nieuwe ERP-systeem wilde Vomar Voordeelmarkt ook een goed functionerende informatievoorziening. Het doel was een Enterprise BI oplossing die ook op lange termijn inzichten geeft en snel beschikbaar is.

VRAAG

Vomar wilde nadenken over de volgende stap na hun ERP-implementatie. Wens: input geven voor visie op lange termijn. Vomar heeft TopBI gevraagd om advies te geven over architectuur, BI organisatie en processen, daarnaast het project management van de projecten.

AANPAK

In een voorstudie werd een BI-roadmap getekend waarin ook de projectplanning en architectuur is meegenomen. De voorstudie zorgde voor een goed en door de directie gedragen plan. Daarmee kan het eerste increment met duidelijk doel en business case van start. Vervolgens vervult TopBI de rol van adviseur en projectmanager voor de eerste incrementen.

RESULTAAT

Inrichting van een enterprise datawarehouse met datamarts en een rapportageomgeving. De ontwikkelde rapportages zijn gericht op category management, filiaal performance, prijs- en marge-analyse en voorraadoptimalisatie.

Gevolg “Vomar informatie is in control”

Tijd die voorheen gespendeerd werd aan rapportages, is nu beschikbaar voor het analyseren van gegevens om zodoende betere – want: op feiten gebaseerde – beslissingen te nemen.

Opzet van een ‘lean and mean’ BI organisatie inclusief inrichting en stroomlijning van BI processen.

Hein Breekveldt, Financieel directeur Vomar Voordeelmarkt

OVER VOMAR VOORDEELMARKT

Vomar Voordeelmarkt is een supermarktketen in Noord-Holland met ruim 60 winkels.