TopBI Design Battle 2018

04 april 2018

Afgelopen woensdag 28 maart was de TopBI Design Battle. Ruim 10 front-end developers gingen in koppels met elkaar de strijd aan om te bepalen wie de beste visualisatie kan bouwen in een beperkte tijd.

De avond begon met een sneak-preview van de visualisatietraining die wordt ontwikkeld. Met genoeg lekkere hapjes, snacks en drankjes voor de inwendige mens en met muziek om de energie op peil te houden, was de setting optimaal. De case, gericht op call center data, werd eenvoudig gehouden zodat de focus gericht was op de front-end visualisatie.

Tijdens de het presenteren van de resultaten werden de verschillen tussen de gekozen tools (Power BI, Qlikview en QlikSense) goed zichtbaar. Het is bewonderenswaardig wat de koppels na 2,5 uur van creatie met BI tools als eindresultaat lieten zien. De jury heeft uit al deze sterke visualisaties een winnaar gekozen: Marijn en Tim, nogmaals gefeliciteerd met jullie overwinning!

Inspiration Mail

Meld je nu aan voor de TopBI Inspiration Mail en krijg circa zes keer per jaar een verzameling blogs, tips, nieuws en opinie in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.