Geslaagd Mini-congres bij het Nuon Solar Team

18 mei 2017

Het verschil maken met data & analytics

Onlangs was het TopBI mini-congres Data & Analytics. Een geslaagde middag met inspirerende verhalen en delen van praktijk cases.
Het ‘verschil weten te maken’ door inzet van data & analytics stond toch wel centraal als thema van de middag.

Als jaarlijkse traditie organiseren we dit evenement voor onze belangrijkste klanten en relaties. Ook dit jaar is het weer gelukt om een bijzondere locatie te vinden waar de meeste niet zomaar komen. Dit keer waren we te gast bij het Nuon Solar Team van TU Delft.

Nuon Solar Team

Toch wel het hoogtepunt van de middag en enorm inspirerend om hun verhaal te horen. Een team van 16 studenten die hun studie voor 1 jaar onderbreken om samen de beste zonneauto te bouwen en solar race in Australië te winnen. Mooi raakvlak met TopBI waarbij het Solar team gebruik maakt van voorspelmodellen om zo tijdens de race de ideale rijsnelheid te bepalen. Door slimme inzet van telemetrie-/weer data en voorspelmodellen weten ze het verschil te maken en hopelijk zo in oktober de race te winnen!

Customer data & analytics @NN

Het programma bevatte verder een praktijkcase van Nationale Nederlanden over customer data & analytics. Een kijkje in de keuken hoe NN hun klantdata en Analytics inzet om hun klanten online nog beter kan bedienen. Dit met oog op betere relevantie en verbeterde klantbeleving.

Data-driven organisatie @Microsoft

Vanuit ons partnership met Microsoft heeft Microsoft gepresenteerd hoe de organisatie intern omgaat om meer een data-driven organisatie te worden. De enorme groei van het gebruik van cloud services als Azure en O365 genereren een enorme hoeveelheid aan gebruiksdata. Dit geeft Microsoft de kans om deze gebruiksdata in te zetten om zo hun eigen services verder te verbeteren.

Na afloop van veel mensen leuke en enthousiaste reacties ontvangen. Dit is waar we het met veel plezier voor doen.

Uiteraard nogmaals dank aan alle sprekers van Nationale Nederlanden, Microsoft en uiteraard het Nuon Solar Team!
Een geslaagde middag en tot ziens op het volgende evenement!

Inspiration Mail

Meld je nu aan voor de TopBI Inspiration Mail en krijg circa zes keer per jaar een verzameling blogs, tips, nieuws en opinie in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.