Strategie en advies

Combineer techniek en business

Goede informatievoorziening maakt het verschil tussen succes en middelmatigheid. We ondersteunen organisaties bij het formuleren en uitvoeren van hun BI en analytics strategie. Stappen die bijdragen aan meer succes en rendement.

Bij opstart van BI en analytics initiatieven worden vaak keuzes gemaakt vanuit de techniek: welke tools, welke database platformen, welke architectuur en infrastructuur. De organisatie en procesinrichting voor BI en analytics worden vaak terzijde geschoven. Dat vinden wij niet verstandig. Want uiteindelijk bepaalt de samenwerking tussen business en IT de waarde van goede informatievoorziening.

Ontwikkelen in de praktijk

Roadmap: naar resultaat in heldere stappen

We stellen vast wat het verschil is tussen wens en werkelijkheid. Vertrekpunten zijn de informatiebehoefte en de doelstellingen van je organisatie. Op basis van die vertrekpunten maken we een fit/gap analyse. Daarna stellen we een programma van business cases op die leiden tot de beantwoording van de business vragen.

Aanpak BI roadmap

Door vervolgens een duidelijke relatie aan te brengen tussen de best practices en het programma van business cases, formuleren we een duidelijke en samenhangende BI en analytics strategie. Uitgangspunt hierbij is dat er rendabele business cases zijn om de relevante best practices te introduceren. Zo draagt BI en analytics groei direct bij aan succes.

Strategie geeft richting aan: Requirements analyse, business cases, programma definitie, toolselectie, architectuur ontwerp, organisatie en procesinrichting, projectmanagement en inrichting.

Klaar voor de volgende stap of op zoek naar meer rendement met BI en analytics? Neem contact op, we maken graag kennis.