De workshop: “hoe geef ik een workshop”

13 september 2018

Hoe zorg je dat een workshop echt resultaat oplevert? Welke werkvormen kun je daarvoor gebruiken? En hoe houd je de energie hoog? De professionals van TopBI kregen gisteren een workshop: “hoe geef ik een workshop?” van Jeroen Blijsie en Laura Zschuschen van The Visual Connection.

In ons werk organiseren we wel vaker bijeenkomsten met mensen. Bijvoorbeeld om van opdrachtgevers te horen hoe het dashboard er uit moet zien. Of welk gedrag van klanten we gaan voorspellen. Maar ook om met collega’s te bepalen hoe we processen slimmer kunnen inrichten of een cloud-oplossing het beste kunnen opzetten. Dat kun je doen door een vraag te stellen en dan te wachten op alle antwoorden, maar dat kan ook anders. En beter. En véél leuker. Met een workshop dus.

Aan de slag!

Tijdens de workshop lieten Jeroen en Laura ons kennismaken met allerlei werkvormen die je kunt toepassen in een workshop. En met kennismaken bedoelen we ook echt actief kennismaken! Voor we het wisten stonden we allemaal in een lange rij op volgorde van het geschat aantal schoenen (werkvorm: de Line-Up), deden we een brainstormsessie (werkvorm: de Carrousel) en bepaalden we de beste ideeën (werkvorm: de Selectie Matrix).

Werkvorm: Line-up

Werkvorm: Drankje met Muziek

We hadden zelf ook nog een werkvorm bedacht: Drankje met Muziek. Die werkte ook uitstekend! Tot slot ging de zon ook nog heel fraai onder…

 

 

Inspiration Mail

Meld je nu aan voor de TopBI Inspiration Mail en krijg circa zes keer per jaar een verzameling blogs, tips, nieuws en opinie in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.