World summit AI

11 oktober 2018

Twee dagen World Summit AI bevatte boeiende cases, inspiratie, nieuwe toepassingen en pitches, de ethische kant van AI, bekende gezichten en een prachtig oktoberzonnetje! TopBI was ook dit jaar op bezoek en ging tevreden naar huis.

De openingsshow

Als de koffie je nog niet wakker had gemaakt, dan deed de show van DJ sleeper dat wel. Die deed eerder denken aan een fashionshow, maar goed: Neo zat ook in de film… De eerste presentaties en panels gingen niet over techniek, maar hadden veel meer focus op de businesskant van AI. Een tendens die we een aantal weken geleden ook al zagen bij de big data expo. Overigens, de term big data? Niet gehoord…

Na de lunch hing het er natuurlijk van af waar je heen ging: verspreid over het Westergasfabriek terrein waren zes streams met elk hun eigen flavour. Tech talks en under de hood workshops met je laptop open, paneldiscussies voor hen die opinies wilden horen en enterprise stories voor inspiratie.

Een bijkomend voordeel van het feit dat al die sessies verspreid waren over het terrein: je komt nog eens buiten en dat was met dit prachtige weer natuurlijk erg aantrekkelijk. Bij de vele eetstandjes en espressotentjes was ook mooi de gelegenheid om met bekenden uit het vak bij te praten en nieuwtjes uit te wisselen.

(tekst gaat door onder de afbeelding)

De tweede dag kende dezelfde opzet (met dezelfde wake-up call van DJ sleeper) maar deze keer gingen de paneldiscussies en key notes over de ethische kant van AI: Hoe ga je om met zaken als profiling en exclusion? Topics die de laatste tijd meer en meer aandacht krijgen.

Aansluitend weer aansprekende cases waarbij eigenlijk niemand meer over het analyticsmodel praat maar veel meer over de zaken eromheen. Inclusief de fouten die men heeft gemaakt (en waar je uiteindelijk het meest van leert). Bijvoorbeeld Pandora die ACDC’s Highway to Hell in een playlist van een kerk had aanbevolen…

(tekst gaat door onder de afbeelding)

veel besproken: de ethische kant van AI.

Op het einde van de dag waren er ook nog een aantal pitches van startups. Inspirerend om te zien wat mensen bedenken! Natuurlijk veel slimme oplossingen om in systemen processen te optimaliseren of om de klantbelevenis online te verbeteren. Maar ook ideeën die robotica, machine learning, vision & speech verenigden. Wij kunnen niet wachten om het eerste drankje te bestellen bij de innovatie van Yuna: een AI enabled barman …  ehhh … barvrouw … ehhh … barbot! Cheers, world summit AI en tot volgend jaar!

Prototypes van Yanu. Zie jij je al een drankje bestellen?

Inspiration Mail

Meld je nu aan voor de TopBI Inspiration Mail en krijg circa zes keer per jaar een verzameling blogs, tips, nieuws en opinie in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.